Сексоложката Мериън Брендън, която е и авторка на бестселъра Monogamy: The Untold Story, съветва двойките - независимо семейни или не - по-честичко да се отдават на оралните ласки.

С годините половият живот на двойките става все по-рутинен, а оралният секс направо изчезва от сексуалното меню.

Един от главите компоненти на проблема е мързелът, разяснява специалистката. Отсъствието на оралния секс може да онагледява и друг разпространен проблем: двойките просто искат да се движат по правия към крайния резултат - оргазмът.

Тоест в дадения случай се стремим да стигне до целта колкото се може по-бързо и ако нашата цел е да получим оргазъм по време на сношението, ние ще се стремим към него, оставайки някои неща.

Е, не ви призовавам да променяте вашият полов акт. Щом ви е удобен сексът бе прелюдия, продължавайте.

Снимка 284293

Все пак ви предлагам два пъти в месеца да зарежете половия акт и да го смените с орално-генитално общуване.

Разберете се кои ще са нощите, в които ще се съсредоточите да се любите не с гениталиите си, а с оралните ласките на гениталиите.

Така ще сведете до нулата стремежа по-бързо "да минете към главното блюдо", а това знаете ли какво означава - никакъв стрес и бързане плюс отпускане по време на орално-гениталните ласки (предоставянето или получаването им).

Оргазмът в този случай не е главното. Той е главното за вас по време на акта, а тук на преден план изплуват ласките, които пренебрегваме.

Но да доведе партньора си до "върха", чрез такива ласки естествено, само може да се приветства. Препоръката на сексоложката, която е с 20-годишна практика, е подобни вечери да започнат под душа, за да се почувстваме чисти и свежи, цитира я БГНЕС.