Появи се и дългоочакваната фотосесия на Кейт Бекинсейл за ноемврийския брой на списание Esquire. Преди броени дни изданието обяви актрисата за най-сексапилната жена в света за 2009 година.

Още когато Кейт Бекинсейл се появи в черни латексови дрехи в „Подземен свят: Еволюция" определено признахме, че тя е страшно секси.

И оттогава на Кейт й върви само на роли, в които тя е зашеметяваша, някои от които „Авиаторът",  „Нищо, освен истината?", където съчетава секси излъчване с голяма доза интелект, „Много шум за нищо", „Свободни стаи", „Снежни ангели" и „Пърл Харбър".

Не ни учудва таланта й предвид факта, че Кейт Бекинсейл е родена в семейството на ТВ актьори англичани. Нейната доведена сестра също е актриса.

Хубавата Кейт освен всичко е и много начетена. Тя се дипломира в Оксфорд със специалности Френска и Руска литература. И макар че вече много добре е усещала, че един ден ще бъде актриса, тя е предпочела да посещава университет, отколкото драматична школа, за да разшири познанията си.

Малко след това заваляват и ролите й. Кейт Бекинсейл паралелно учи и играе, и се отказва от университета, когато й предлагат вече сериозни холивудски продукции.

По това време Кейт вече е и майка на момиченце - Лили от актьора Майкъл Шийн. През 2004 се жени за режисьора Лен Уайзмън.