Шефът на Amazon Джеф Безос притежава състояние от 156 милиарда долара и е най-богатият човек в модерната история. Business Insider са изчислили, че 88 000 долара имат същата стойност за Безос, каквато има 1 долар за средностатистическия човек. Не е зле.

Дори не можем да си представим практическото изражение на това богатство. Но самият Безос явно може и се е зарекъл, че ще изхарчи всички милиарди преди да умре. 

Към момента богаташът е изхарчил 25 милиона долара за имение от 21 декара в Медина, Вашингтон, САЩ; 23 милиона за градски апартамент в столицата Вашингтон; 25 милиона за имение в Бевърли Хилс, Лос Анджелис; има и цели три апартамента в Ню Йорк на обща стойност 17 милиона долара. 

Нека не забравяме, че Безос закупи цели 121 квадратни километра в щата Тексас, които представляват седалище и тестова площадка за компанията му Blue Origin. 

"Голямата битка за Космоса", Илон Мъск, Джеф Безос, Ричард Брансън и Пол Алън - новата книга за техните проекти

Голямата битка за Космоса и кой ще я спечели

Съревнованието между Илон Мъск, Джеф Безос, Ричард Брансън и Пол Алън

Между тези пръснати в различни райони имоти Безос пътува с мощен личен самолет за 65 милиона долара.

Струва си да споменем, че милиардерът изхарчи невероятните 42 милиона долара за създаването на часовник, който е висок над 150 метра и ще е точен през след следващите 10 000 години. 

По всичко личи, че хората от ранга на Безос живеят на тотално друга планета и дори не сме сигурни дали това е метафора.

Джеф Безос иска да окупираме Луната

Джеф Безос иска да окупираме Луната

Това звучи доста като Илон Мъск