Случаи, като този с Джеф Безос от тази седмица, ни показват съвсем ясно, че в ерата на смартфоните и вечната свързаност към интернет никой не е застрахован срещу хакерски атаки - дори и най-богатият човек в света.

Преди няколко дни редица новинарски портали съобщиха, че мобилният телефон на Безос е бил хакнат през 2018 г., а основният заподозрян е самият принц на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Пробивът се е случил чрез съобщение по WhatsApp изпратено от принца към собственика на Amazon, което е съдържало файл с видео.

Мохамед бин Салман

Източник: GettyImages

Мохамед бин Салман

Разследването до момента разкрива, че е "много възможно" съобщението да е дошло от личния телефон на Мохамед бин Салман.

По данни на The Guardian двамата мъже са си разменяли съвсем нормални съобщения в WhatsApp преди видеото да бъде изпратено на първи май миналата година.

В часовете след изпращането на файла от телефона на Безос са изтеглени огромно количество данни, но засега не става ясно от какъв характер са те и за какво са били използвани след това.

Джеф Безос, Лорън Санчес и заедно ли са още милиардерът и новата му любима

Заедно ли са още Джеф Безос и Лорън Санчес

Снимките говорят

Някои спекулират, че разследването може би ще успее да свърже Салман със снимките и поверителната информация около извънбрачната му връзка, които изтекоха през 2019 г.