Последните месеци са изпълнени със сътресения за социалните мрежи, а както знаем всичко тръгна от Facebook и изтичането на данни. В резултат на това бяха приети нови условия за съхраняването им и конкуренцията също не остава по-назад. 

Марк Зукърбърг обяви нови промени във Facebook, Messenger и Instagram

Марк Зукърбърг обяви нови промени във Facebook, Messenger и Instagram

Tinder, пази се!

Twitter е доста по-разпространен зад океана, но не са никак малко и потребителите в Европа. Та, новите промени, които социалната мрежа ще направи, е много вероятно дори да не ги усетим, но ще бъдат важна част от безопасното ѝ използване. 

По информация на The Guardian, ще бъдат променени алгоритмите, които следят как потребителите реагират на туитове.

Снимка 314663

Източник: Global Dating Insights

Според вицепрезидента по сигурността и безопасността в Twitter, Дел Харви, новите промени се основават на проучвания, които показват, че повечето от съобщенията, които накърняват някого или целят злоупотреба в Twitter, произтичат от разговорите, които се осъществяват като коментари под туитовете. 

Кание Уест, Тръмп, Twitter и един измислен скандал

Кание Уест, Тръмп, Twitter и един измислен скандал

Не винаги е това, което изглежда

Новата система ще използва поведенчески сигнали, за да прецени дали даден акаунт добавя или отнема от общия смисъл на разговорите. Ако даден профил изпрати едно и също съобщение на няколко други потребители, но те го блокират или заглушават ще изпрати сигнал до Twitter, че поведението му досадно и съмнително. 

Twitter не прости на "голямото момче" Зукърбърг

Twitter не прости на "голямото момче" Зукърбърг

Шеги и колажи заляха социалната мрежа

Ако същият сценарий се повтори, но някой от получателите реагира по някакъв начин, то няма да има никакъв проблем. Това означава, че не е важно какво е казано или написано, а как хората реагират на него.