Когато стане дума за перфектно чисти и ароматни дрехи, всеки се е сблъсквал с проблеми. Защото да сложим дрехите в пералнята и да я включим, понякога просто не върши работа. 

Съвети за безупречно пране

Съвети за безупречно пране

Традиционни и не толкова

Ето няколко съвета, от които прането ни ще ухае на свежо.

Пералнята

Всичко опира до нея. Понякога тя е и причината за недоброто изпиране. Ако забележим някакви петна по барабана или гумените уплътнения, то те могат да са причината за неприятната миризма на току-що изпраните дрехи.

Снимка 360193

Източник: iStock

Разбира се, има различни продукти, с които да ги изчистим. Водата за уста обаче ще ни свърши чудесна работа, а и вероятността да я имаме под ръка е много голяма. Тя ще заличи следите от бактерии и плесен. 

Чорапите

Да, вечният въпрос с чорапите. Много често се случва след пране да изчезва по някои и друг чорап, а можем да решим и този проблем. Като използваме специални торбички за пране и слагаме в тях чорапите и други по-дребни дрехи. Така те ще се изперат, а и ще знаем къде да ги открием. 

Снимка 360198

Източник: iStock

Чорапи, които не миришат

Чорапи, които не миришат

И това вече е възможно

А и по-добре е да перем чорапите си със студена вода, за да сме сигурни, че ще бъдат перфектно чисти.

Бяло, по-бяло, аспирин

Снимка 360192

Източник: iStock

Много хора обичат да носят бели дрехи, но избягват - заради жълтите петна, които остават по тях и се забелязват лесно. Според подбралите съветите Bright Side, ако сложим няколко аспирина в пералнята, то това може да се окаже разковничето и да ни донесе белия цвят, които искаме. 

Снимка 360194

Източник: iStock

Това е възможно благодарение на салициловата киселина, която той съдържаИ докато сме на темата с бялото пране, трябва да споменем, че не е хубаво да използваме омекотител, когато перем бели дрехи или кърпи. Защото това може да им попречи да бъдат безупречно бели. 

Петна от грим

Снимка 319225

Източник: iStock

Петте грим тенденции на лятото

Петте грим тенденции на лятото

Блясък и ярки цветове

Гримът е хубаво нещо, но петната, които оставя, не толкова. Този проблем обаче има е лесно решение. Трябва само да натрием петното с пяна за бръснене и да изперем дрехата.