Ако си мислите, че в България имаме странни закони, чакайте да видите за тези в Швейцария, Китай и Япония.

Швейцария

Снимка 320350

Източник: iStock

В алпийската страна гледат на шума с доста строго око, особено след 22 ч. Ако решите да се преместите в Швейцария, трябва да знаете, че е незаконно пускате водата в тоалетната след определения час, да я почиствате - също. Причината е в шума от водата, който може да наруши спокойствието на съседите.

15 от най-абсурдните закони в САЩ (СНИМКИ)

15 от най-абсурдните закони в САЩ (СНИМКИ)

Да носиш сладолед в задния си джоб е наказуемо в Алабама

Китай

Снимка 320353

Източник: iStock

Практичен народ са китайците. До началото на 2016 г. в страната абсолютно законно беше забранено на семействата да имат повече от едно дете. Причината - огромната популация. После обаче Китай издава друга директива: семействата вече могат да имат до две деца, защото се наблюдава процес на застаряване на нацията, което ще доведе до намаляване на работната сила, което пък не може да се допусне.

Япония

Снимка 320371

Източник: iStock

В страната на изгряващото слънце е забранено да бъдеш с наднормено тегло. Това е доста странно, предвид факта че сумото е традиционен спорт в Япония. Идеята на закона е да подобри здравословното състояние на населението. Японците на възраст между 46 и 74 години трябва веднъж годишно да се явяват на преглед при лекар, който да провери дали теглото им е в нормата. Ако се окаже, че са прекалили с похапването, то те са задължени да посещават редовно лекаря си, за да им помогне да го регулират.