Повечето от нас едва ли помнят последния път, когато са влизали в акаунта си в сайта Myspace, но най-вероятно ще да е било по някое време през 2008 г. - преди хегемонът Facebook да завладее интернет пространството.

В онези години, когато Skype и ICQ все още бяха вълнуващ и иновативен метод за комуникация, Myspace за първи път предложи място, където "да изразяваме себе си" чрез любими снимки, песни и електриково-оцветени шрифтове.

Въпреки че някъде през 2008 г. Myspace тотално изчезна от аджендата на повечето от нас, сайтът е активен и до днес, но се подвизава с нова визия и малко променена идея.

От "Място за приятели" Myspace се превърна в "Най-доброто от културата и музиката на едно място".

Снимка 351662

Източник: Myspace

Сайтът предлага приятен начин за свързване с други хора, които имат подобни на нашите интереси - нещо като онлайн лайфстайл-фокусирана социална мрежа, освободена от тежестта на меметата и фейк постовете във Facebook.

Дори и днес Myspace заслужава поне да разгледаме новото му лице и дори да го сложим в списъка си на редовно посещавани сайтове.

Тъй като Myspace беше хит преди време и повечето от нас имаха профили там, ви предизвикваме да възстановите старите си профили и да "изкопаете" фотографиите си отпреди 10 години.