Чували сме безброй истории за милионери и милиардери под и над 30-те, както и за хора, тръгнали от нулата, за да стигнат до осемцифрена сума в банковата си сметка. Все си мислим, че просто такава им е съдбата. А нашата явно е по-различна...

Безотказни психологически трикове за успех

Безотказни психологически трикове за успех

Как да постигаме винаги своето

Но има едни общовалидни за успешните хора правила, спазването на които не би представлявало трудност за никого. Разкрива ги Томас Корли, който посвещава пет години от живота си за изследване на навиците на 177 милионери.

Според него, именно в тях се корени разликата между успешните и неуспешните хора. Ето няколко задължителни момента от ежедневието на един милионер.

Четене

Няма изненада, че колкото повече учим и знаем, толкова по-голям е шансът да успеем. Но когато постигнем завиден успех, не трябва да се задоволяваме с него, а постоянно да надграждаме.

Снимка 349431

Източник: iStock

88% от милионерите отделят поне половин час на ден за четене. Те предпочитат да се образоват, вместо да се забавляват. Затова и четивата им не са развлекателни, а полезни за тяхното развитие.

Тренировка

Тренировката на ума е ясна. Но е необходимо да поддържаме и тялото във форма. Ако изглеждаме и се чувстваме добре, това повишава нашата самооценка и самочувствие. А без тях не може да дерзаем за успех.

76% от изследваните милионери отделят по половин час и за упражнения, най-често кардио - джогинг, спринт, колоездене. С тях подпомагаме кръвообращението си, а оттам и създаването на нови мозъчни клетки. 

Снимка 349432

Източник: iStock

Утрото

Вероятно ние не сме милионери, не работим толкова, колкото тях, но пак не ни остава време за четене и тренировки. А тайната на успелите хора е, че стават много рано. Времето покрай изгрев слънце може да бъде оползотворено повече от успешно за лични цели, след което да се впуснем в работната среда.

Около 50% от въпросните 177 милионери са заявили, че стават около три часа преди началото на работния си ден. Това също така е трик, който помага да разпределим успешно времето си дори при непредвидени ситуации, които изискват от него. Така се чувстваме господари на собствения си живот.

Мислене

Освен час за трениране на ума и тялото, милионерите отделят и поне 15 минути на ден просто за мислене. Именно то е ключът към успеха. Задават си сами въпроси и търсят най-правилните отговори. Индивидуален брейнсторминг.

Снимка 349433

Източник: iStock

Етикетът

Успелите хора имат познания не само в своята сфера на развитие, но и за това как трябва да се държат в обществото и как да комуникират в зависимост от условията. Добрите маниери винаги правят добро впечатление, от което след това може да се възползваме в името на личната облага.

Те знаят как да се държат на масата, да благодарят, когато е необходимо, да се обличат по точния начин за конкретно събитие.

Позитивизъм

Според Time, неуспехът често е свързан с негативно мислене. А дали и негативното мислене не е свързано с неуспеха? Разбира се, че да. За да постигнем това, което желаем, трябва да не спираме да мислим за него, сякаш вече се е случило.

Снимка 349434

Източник: iStock

Това не значи да спираме да се борим. Просто да можем да визуализираме целта и за миг да не усещаме колебания, че тя ще се превърне в реалност.