Суетенето преди празниците и избирането на коледни подаръци може да бъде наистина натоварващо занимание. И нищо чудно да забравим някой роднина или приятел. За да не изпаднем в кофти ситуация, винаги може да пуснем въображението си в действие и сами да изработим нещо.

Вкусна изненада

Домашните сладки винаги са добра идея. В повечето случаи самата им направа е основната част на удоволствието. С една по-оригинална кутия и бутилка хубаво вино може както да отидем на гости, така и да дарим колега или приятел. 

Снимка 330241

Източник: iStock

Мили спомени

Колаж със снимки и мило послание винаги е добра идея за сантиментален подарък. Подходящ за всякакви поводи, показва лично отношение и старание, което сме вложили в направата. Само трябва да изберем красива рамка от най-близкия магазин.

Снимка 330242

Източник: iStock

Полезно

Ако сме поканени на празничен обед или вечеря, хитра идея, за да не бъдем с празни ръце, е шише, пълно с подправки. Със стилово издържана подредба, разбира се. Може да напълним стъклен съд и с необходимите сухи съставки за кекс или друго кулинарно творение. А на етикета написваме рецептата.

Снимка 330244

Източник: iStock

Двойна употреба

От стъклените шишета на вино, водка или уиски стават оригинални висящи осветителни тела. Имаме нужда само от най-обикновен кабел с фасунга, който може да намерим в кварталната железария. 

Разбира се, добре е да подберем любимото алкохолно питие на човека, на когото ще го подарим. А съдържанието на шишето остава или за лична консумация, или като бонус към лампата.

Снимка 330245

Източник: iStock

Ако пък говорим за любители на бирата, отново има хитър начин да ги изненадаме и зарадваме. Нужни са ни шест стъклени бутилки от пиво. Нагряваме гърлото и го отрязваме внимателно. Заглаждаме и имаме оригинален комплект от чаши за бира.

За дома

Идея за новодмци и семеен подарък е най-обикновен висящ органайзер за обувки. Вместо с тях, обаче, отделенията пълним с малки сувенири и сладки изкушения. Със сигурност ще намери своята употреба и след като пълнежът бъде изяден.

Снимка 330243

Източник: iStock

Свещите също са подходящ подарък в последния момент. Особено ако вложим с тях и личен почерк. Може да вземам няколко малки бурканчета. Върху тях с лак за нокти или с боя написваме персонализирано послание или просто името на човека, за когото са предназначени. А вътре слагаме по една чаена свещичка.