Как реагира нашият домашен любимец, ако изведнъж изчезнем без обяснение? Точно това се опитва да провери новото предизвикателство fluff challenge, което завладява социалните мрежи.

Какво представлява FluffChallenge

Скриваме се зад одеяло пред очите на домашния любимец, но в близост до врата, за да можем да се скрием. Няколко пъти се крием под чаршафа или одеялото и се показваме на косматото си другарче, докато в един момент не изчезваме (криейки се зад вратата).

Идеята е друг наш съучастник го записва на видео, за да улови как реагира животинчето на това обезпокоително събитие. Има домашни любимци, които остават неподвижни, някои помитат одеялото, други тичат отчаяно в търсене на своя собственик, а също и на такива, на които не им пука особено.

Всичко започва в Instagram страницата Siberianhusky_jax, на която младa британка на име Сандра Питърсън споделя снимки и видеоклипове, посветени на кучето си - сибирско хъски. На 17 юни тя публикува реакцията на домашния си любимец при внезапното ѝ изчезване и насърчи последователите си да го повторят с домашните си любимци, използвайки хаштаг #WhatTheFluffChallenge / # WhatTheFluff.

Успехът беше незабавен и предизвика бурни реакции в социалните мрежи. С официалния хаштаг вече има над 50 хиляди клипа, с които да се забавляваме с любопитните реакции на животните.

Дори беше пуснат хаштаг #whatthefluffchallengefeil с неуспешно изпълнение на предизвикателството и весели сцени, които радват любителите на животните.

Как оценяването на кучета в Twitter се превръща в доходоносен бизнес

Как оценяването на кучета в Twitter се превръща в доходоносен бизнес

Какво стои зад историята на WeRateDogs