"Репутация" - леко старомодна и загубила ударното си усещане дума, която обаче може да заменим с друга - "имидж". Някои от уж невинни дейности в ежедневието ни имат способността не само да влияят негативно на имиджа ни, но и да изложат на риск работата, и личните ни отношения.

Снимка 405874

Източник: iStock

Негативност

Клюките с колегите са неизбежни, а понякога дори са необходимост. Ако почти всичко, което обсъждаме с тях, включва отрицателната ни оценка за хора и събития, не правим услуга на себе си.

Взиране в телефона по време на събрание

Събирането на екипа или отдела имат за цел обсъждане на въпрос, който касае всички. На шефът ни едва ли ще му направи добро впечатление, ако не слушаме, а ровим в телефона си.

Снимка 333525

Източник: iStock

Неграмотно написан мейл

Не бихме го допуснали и в личната си кореспонденция, какво остава за мейлите, които пишем на колеги, шефове, подчинени или трети страни в бизнеса ни.

Небрежен външен вид

Разбира се, че професионалните ни качества са най-важни, но преди да видят тях колегите първо забелязват дрехите ни. Не казваме, че трябва да сме модни икони, но ходенето в приличен вид на работа, спазването на наложен дрескод и изрядната хигиена са ключови за имиджа ни.

Снимка 415340

Източник: iStock

Закъсняване

Всички сме заети и претрупани със задачи. Затова закъснението за професионален ангажимент е не само невъзпитано, но и показва неуважение към времето и ангажираността на отсрещната страна.