Покрай все повечето случаи на морбили в Европа и по света - болест, която би трябвало да е сравнително рядко срещана заради ваксината против нея, се заговори съществената роля на антивакс движението за този неприятен факт.

От хора, на които гледахме с насмешка, антиваксърите се превърнаха в глобална злина. И отговорът на обществото не закъсня.

Снимка 409939

Източник: Plague Inc.

Популярната онлайн игра Plague Inc., в която играчите са в ролята на вируси, бактерии, резистентни паразити и други смъртоносни болести, включи антиваксърите като поредната заплаха за оцеляването на човечеството. Любопитното е, че това се случи след онлайн петиция, която беше разписана от повече от 20 хиляди души.

Снимка 409938

Източник: Plague Inc.

"Plague Inc. опростява и разяснява основни концепции за разпространението на епидемиите, за да помогне на хората да научат основни факти за болестите, без да ги засипва с информация", обяснява създателят на играта Джеймс Вон.

Той допълни, че се надява чрез новия "злодей" антиваксърите да им помогне да осъзнаят заплахите, срещу които се изправят всеки ден.