През този месец в няколко столични училища се състояха серия от открити уроци под надслов "Децата и кучетата", предназначени за ученици от 1-ви до 4-ти клас, в рамките на програма "Здрави деца в България".

Уроците са организирани, с цел да създадат познания и навици у децата, за отговорно поведение към домашните любимци. Като част от програма "Здрави деца в България", с цел да мотивира и популяризира балансираното хранене и активния начин на живот сред подрастващите, образователният модул "Децата и кучетата" акцентира върху положителното влияние на връзката, която се създава между стопанина и домашния любимец в ежедневието.

Снимка 270264

Идеята на организаторите е да покажат благотворното влияние на връзката, която се изгражда между децата и кучетата, но и да акцентира върху отговорността, която трябва да се поеме при взимане на решение за отглеждане на куче, съпроводена с всички задължения произтичащи от това.

Учениците разбраха, че трябва да се отнасят с отговорност и отдаденост към своите домашни любимци и кои са основните въпроси, на които те и техните родители трябва да си отговорят преди да вземат решение да имат куче у дома.

Откритите уроци "Децата и кучетата" ще продължат и през следващата година, като в тях ще вземат участие още училища, професионални треньори и популярни личности. Заедно те ще помогнат на децата да бъдат отговорни към домашните си любимци и да се грижат за тях с внимание и любов.