Фигурата на Ким Kардашиян постоянно е в центъра на вниманието. На всички. А и риалити звездата много добре знае как да поддържа интереса към себе си. Едно голо селфи определено й е достатъчно. Междувременно, мнозина се интересуват как поддържа тези пищни форми и тънка талия.

Нeобработените снимки на Ким преди няколко месеца показаха не особено приятната истина за тялото й. Но това сякаш я мотивира допълнително и сега изглежда по-добре от всякоха. Самата тя е споделяла неведнъж, че нейната тайна за отслабване е все по-популярната напоследък кето диета.

Хранителеният режим, познат още като "Аткинс диета", е с основна цел понижаване на теглото. Акцентът в него е върху намаленото количество въглехидрати в храната и редуциране на общото количество приети калории.

За да се компенсират тези липси се набляга сериозно на белтъчините и мазнините в менюто. При окисляването на мазнините се образуват кетони. Именно оттам идва и името на диетата.

Спазващите този режим ядат големи количества зеленчуци и яйчни белтъци. В менюто им са сериозно застъпени и белите риби, морските дарове, месото и месните филета, протеиновите напитки и млечните продукти без лактоза.

Снимка 340147

Източник: iStock

Основният и търсен ефект от кето диетата е разграждането на мастната тъкан. Организмът започва да я използва като запас от енергия и тя постепенно изчезва. Именно това бе и целта на Кардашиян, която днес може да определи като постигната. А в цифри - 31 килограма по-малко след раждането.

Високомазнинният и нисковъглехидратен режим е предпочитан и от Мадона, Дженифър Анистън, Мик Джагър и Гуинет Полтроу, Адриана Лима, Мегън Фокс и още куп известни мъже и жени.

Според ново изследване, дори един кето шейк (например от сардини) на ден има функцията да регулира нивата на кръвната захар. Като допълнителни ползи от кето диетата се смятат и намаляването на риска от диабет, рак, Алцхаймер, епилепсия и други.

Снимка 340153

Източник: iStock

Все пак, добре е да се консултираме с лекар и да си направим кръвни изследвания, преди да се подложим на какъвто и да е вид диета, защото всичко е строго индивидуално.