Всеки се стреми да бъде възможно най-бърз - на работа, в игрите, в шофирането и в какво ли още не. В секса обаче нещата стоят по друг начин. 

Желанието преди секса, или сексът преди желанието

Желанието преди секса, или сексът преди желанието

Как стои въпросът при жените

Защото тук бързината не е особено желана. Да, понякога се случва да свършим с интимните ласки скоростно, просто защото обстоятелствата или взаимното темпо го налагат.

Но често желанието остава неутолено, особено когато то е на различни обороти при всеки от партньорите. И ако човек гони не просто своето собствено удовлетворение, а и това на половинката, има начини да удължим времетраенето, а с него и качеството на секса. 

Снимка 343995

Източник: iStock

Много проучвания тръбят каква е идеалната продължителност на акта, но удоволствието е напълно индивидуално изживяване, определя се от толкова много фактори (дори и външни), че всяко усредняване би се провалило лесно при тест в практиката.

Любовна игра

Тя е много важна, а ако към нея добавим (и покажем на партньора) и технологията, по която си обръщаме сексуално внимание, когато сме сами със себе си, резултатът ще изглежда по-различен начин. Това, разбира се, не важи за абсолютно всички случаи, но не пречи да опитаме. 

Снимка 344226

Източник: iStock

Механични трепети

Играчките са си нож с две остриета. Вибриращият пръстен например, който е удоволствие и за двете страни, може да ни изиграе мръсен номер. Причината е, че той може както да забави кулминацията, така и да я предизвика доста по-бързо от желаното. Все пак нищо не губим, можем само да спечелим.

Арена на страстите

Смяната на местата, където се отдаваме едни на други, е важна и може да сътвори чудеса. Различните пози - също. Заедно те гарантират едно ново и, най-вече, разтърсващо по неочакван начин изживяване. Точно затова и времетраенето на удоволствието може да се удължи.