Около 200 ентусиасти се включиха тази година въпреки отрицателни температури в традиционното пътуване по бельо в метрото в Берлин, предаде ДПА.

За първи път пътуването по бельо в метрото се осъществява през 2002 г. в Ню Йорк, като в него участват тогава едва седем души. Днес инициативата обхваща 60 града по света.

В Берлин участниците се събраха на метростанция Франкфуртер алее и оттам се разпределиха на групи из метрото на града. Те носеха дебели зимни дрехи нагоре, но надолу бяха само по бельо.

Целта на разсъблеченото пътуване в метрото е да бъдат накарани хората да се усмихват повече в мрачното и студено зимно ежедневие.

Традиционното годишно пътуване по бельо в нюйоркското метро се провежда за първи път през 2002 г., включително и през тази година - виж видеото долу.

Целта на забавното мероприятие е да бъдат поставени в конфузно положение всички пътници в подземната железница, облечени в зимните си дрехи.

Снимка 272048

В първата масовка през 2002 г. се включват само 150 нюйоркчани. В наши дни ритуалът с "разхвърлянето" в метрото e широко разпространен и се практикува в 25 страни по света.