По време на конференцията WWDC 2018 тази седмица Apple показа доста новости, които развълнуваха хората в технологичните среди.

Централна тема за всички, разбира се, бе обявяването на iOS 12, но компанията показа още няколко иновации, които бяха посрещнати със смесени чувства от разбирачите.

Apple представи iOS 12

Какво е новото в iOS 12

Всички промени в операционната система на Apple

ARKit 2

Платформата за аугментирана (добавена) реалност ARKit вече е във втора фаза от развитието си и носи доста приятни промени за собствениците на iPhone 6s и всички модели след него, както и за хората с iPad 2017 или по-късен модел.

Голямата новост тук е, че ARKit 2 вече работи със собствен формат на файловете - USDZ. Този формат позволява на девелопъри на виртуални приложения по-лесно да променят и боравят с AR файлове.

Ъпдейтът също така вече позволява да играем AR игри онлайн с други хора. Но най-харесваната новост в тази категория изглежда се нарича Measure - ново, специализирано приложение, изпълняващо функцията на виртуална рулетка. Доста е акуратно и удобно, трябва да признаем.

Apple Watch вече е и "уоки-токи"

Apple отнесе доста добронамерени подигравки заради това, че снабди часовниците си с функцията да изпращаме гласови съобщения в реално време на други собственици на Apple Watch.

Снимка 360981

Източник: Apple

Приложението Walkie-Talkie е съвременна дигитална реплика на уоки-токитата, които някои от нас помнят от детството си. Честно казано, не разбираме подигравките спрямо тук, защото на нас определено ни допада.

Часовниците на Apple вече ще могат автоматично да разпознават кога сме започнали тренировка. Сами ще ни предлагат и различни възможности за проследяване на показателите от упражненията.

Какво още

Снимка 360982

Източник: Apple

За първи път от много години насам Applе ще промени значително облика и функционалностите в App Store.

В отговор на всички, оплакващи се от яркостта на компютрите на Apple, компанията обяви Dark Mode oпция за последната версия на macOS Mojave.