Samsung показа за първи път дългоочакваните модели Galaxy S9 и S9+. Както стана вече традиция, това се случи на технологичното изложение в Барселона. И както винаги, преди събитието имаше известен теч на информация, както и доста спекулации и предположения.

Какво да очакваме от Mobile World Congress 2018

Какво да очакваме от Mobile World Congress 2018

Най-новите джаджи от света на мобилните технологии

Но истината вече е на лице с всички подробности. S9 и S9+ не се отличават с особени различия в дизайна. Това не е изненада, защото основните играчи на пазара отдавна са насочили усилията си предимно към усъвършенстване на технологичните характеристики. А и какво толкова различно може да се измисли.

Акцентът и при двата нови модела определено е камерата. По-точно - камерите. Първо Huawei, после Iphone, а сега и Samsung S9+ залага на двойната камера

Снимка 342237

Източник: Samsung

Според производителите, S9 и S9+ гарантират страхотно качество на картината, дори при ниска осветеност. Благодарение на блендата Samsung Dual Aperture1, която се свива и разтваря подобно на човешкото око, снимките винаги са с правилното количество светлина. 

Камерата е оборудвана с иновативен Super Speed Dual Pixel сензор със собствен процесор и памет. Като други преимущества се изтъкват видеото на супер забавен кадър, благодарение на заснемането на цели 960 кадъра в секунда. Подобрена е и възможността за създаване на движещи се снимки.

Технологията Bixby е тясно свързана с камерата, както и със система от информация, като дава информация на потребителя за обектите, към които насочваме телефона си. Подобно на Google преводач, които прави преводи и на табели и надписи, но с много по-големи възможности.

Снимка 342241

Източник: Facebook / Samsung

А когато не ни е толкова до знания, а до забавления, също имаме голям избор. Със S9 и S9+ лесно се правят анимоджита - наш 3D образ. Към тях може да има и добавена реалност, а усмивките ни са гарантирани.

Снимка 342244

Източник: Facebook / Samsung

Стерео високоговорителите на новите модели гарантират и силен и чист 360-градусов звук благодарение Dolby Atmos. Те са и първите, които поддържат приложението SmartThings.

Благодарение на него влизаме надълбоко в интернет на нещата (Internet of things) и управляваме уредите в дома, които не е задължително да са на Samsung.

Снимка 342245

Източник: Facebook / Samsung

Най-отличителното в новите модели е вече добре познатият инфинити диспей. За първи път той се слива директно с телефона. Рамката е изцяло изчистена и отпред няма нито физически бутон, нито сензор за пръстов отпечатък. Той е отзад, до камерата.

Двата модела разполагат и със сканиране на ирис и разпознаване на лице. С отпечатък може да заключваме и конкретни папки, а вграденият оптичен сензор следи здравословното ни състояние. S9 и S9+ отговарят на глобалните стандарти IP68 за водоустойчивост, прахоустойчивост и бързо безжично зареждане.

Снимка 342240

Източник: Facebook / Samsung

С новата станция DeX Pad ще свържем смартфона си към монитор, телевизор, мишка и клавиатура, което улеснява работата ни. Най-ново поколение процесор и до 400 GB памет с външна карта са други характеристики, които не са за подценяване.

Galaxy S9 и S9+ ще бъдат на пазара от 16 март и ще се предлагат в три цвята - среднощно черно, син корал и ултравиолетово. Информацията за цената все още не е налична, но тече предварителна поръчка.