Най-очакваната кола за 2018 г. и един от най-красивите SUV модели, които сме виждали от премиум бранд в автомобилната индустрия - това е Rolls-Royce Cullinan.

Според Bloomberg кръстеният на най-ценния диамант, откриван някога и струващ 325 000 долара (около 1/100 от цената на диаманта), първият джип на Rolls-Royce ще влезе в продажба по-късно тази година.

Снимка 355953

Източник: Rolls-Royce

Машината ще е с доста мощен 6.75-литров V12 двигател, с 563 коня.

Колата е снабдена с всевъзможни екстри, сред които първата за Rolls-Royce тъчскрийн система, специален монитор пред шофьора, вентилиране на седалките, безжично зареждане на мобилни джаджи, собствена Wi-Fi мрежа и много други.

Снимка 355952

Източник: Rolls-Royce

Cullinan е оборудван и с камери за нощно виждане и интелигентна система, засичаща възможни сблъсъци на пътя.

Снимка 355954

Източник: Rolls-Royce

Идеята на този джип е да предложи удобство и контрол както на асфалта, така и в планината и в комбинирани терени, казват производителите.

Rolls-Royce е един от последните хай-енд брандове, останал без SUV модел толкова дълго. Lincoln, Mercedes-Benz, Jaguar, Cadillac, Lamborghini, Maserati, Bentley и BMW отдавна влязоха в тази ниша и се радват на страхотни продажби. Ferrari и Aston Martin са следващите, от които очакваме SUV.