Ако това някога е било състезание, дамите очевидно го губят. Ново проучване на една от големите компании за автомобили под наем в Англия показва, че мъжете са четири пъти по-склонни да наемат автомобил, отколкото жените.

Според информацията, събрана от Rhino Car Hire, четирима от петима мъже се чувстват спокойни зад волана на автомобил под наем, докато при жените показателят е по-малко от една на всеки пет.

Клиентите на британската компания са 82% мъже и едва 18% жени, а според информация на The Sunday Times, най-голям е делът на жените клиенти на рент-а-кар фирми в Испания (31%), след което се нареждат Нова Зеландия (30%) и Франция (24%).

Снимка 366895

Източник: iStock

Най-долу в световната класация на жените, наемащи автомобили, е Саудитска Арабия, където 0% от дамите ползват услугите на такива компании. Това все пак е напълно разбираемо, тъй като жените в страната имат право да управляват автомобил, изобщо, едва от месец.

Причината за всичко това може да се крие във факта, че мъжете се чувстват по-спокойни зад волана на кола, която не познават добре, и на пътища, с които не са добре запознати, смята маркетинг мениджърът на Rhino Car Hire, Фил Патридж.

Снимка 366894

Източник: iStock

Друго възможно обяснение е, че когато се опре до наемането на автомобил, мъжът в двойката или в групата е винаги първоначалният избор, докато дамите имат ролята на "резервен" шофьор.