iPhone X трябваше да бъде продуктът на Apple, който да възстанови и затвърди позицията на компанията като най-иновативен производител на смартфони.

Всички очакваха, че Apple ще успее да вмъкне сензора за пръстов отпечатък под самия екран на телефона, благодарение на нова технология, като така ще освободи повече място за по-голям дисплей.

Изглежда обаче, че китайският производител Vivo е успял да направи това, което Apple не можа, въпреки големите очаквания и безбожните средства, с които американската компания разполага.

Миналата година Vivo бе обявен за петия най-голям производител на смартфони в света, въпреки че марката е малко популярна извън Азия. Според източници на Forbes компанията е успяла да внедри пръстовия отпечатък под дисплея на прототипен телефон и се твърди, че технологията е два пъти по-бърза от Face ID.

Функцията Face ID, която iPhone X предлага, бе заобиколен път, по който Apple пое при неуспеха си с внедряването на пръстовия сензор под екрана. Освен че се оказва, че Face ID не е достатъчно безопасно средство за защита на данните, технологията все още не е изчистена от бъгове и не винаги реагира на лицето ви, както стана ясно още при самото обявяване на телефона.