Samsung не показа новите си Galaxy S модели по време на CES 2018, като остави обявяването на Galaxy S9 за февруари.

По време на Mobile World Congress (MWC), който ще се проведи след броени седмици, компанията ще представи официално тазгодишните модели, които, според слуховете, доста ще напомнят тези от миналата година.

Дизайн

Очаква се Galaxy S9 да запази външния вид на S8 в голяма степен, като ще бъдат обявени две устройства с различни размери - S9+ най-вероятно ща има 6.22-инчов дисплей, а по-малкият S9 ще разполага със 5.77 инча. Извитият дисплей ще е наличен и за двата телефона, както беше и в случая с S8.

Патентът за смартфон с двоен дисплей няма да бъде приложен за Galaxy S9, но ще бъде използван в разработката на самостоятелен модел, който се очаква да се появи през 2019 г.

Samsung готви сгъваем смартфон

Samsung готви сгъваем смартфон

Технологията вече е патентована

Камера

Според неофициални снимки и постове на хора от индустрията, Galaxy S9 ще разполагат с две камери на гърба. Очаква се сензорите да предлагат DSLR качество на снимките, висока чувствителност към светлина и отлично поведение при по-слабо осветление.

Защита

Няма данни Samsung да са успели да внедрят сензора за пръстов отпечатък под дисплея, както направиха от Vivo. 

Китайци направиха това, което Apple не можа

Китайци направиха това, което Apple не можа

iPhone X трябваше да има тази технология, но Apple не успя

Очаква се сензорът да е отново на гърба на телефона, а потребителите ще се възползват и от подобрен ирис скенер.

Кога и за колко

По всичко личи, че S9 моделите ще бъдат показани за първи път по време на MWC през февруари. Предварителните поръчки ще стартират на 1 март, а първите устройства ще влязат в продажба от средата на март. Очаква се цените и на двата модела да са над 1000 долара.