Смартфонът денонощно е в полезрението и обсега на ръцете ни. Най-често го използваме за забавление и комуникация, а в много случаи и за чисто убиване на време.

Но устройството, без което не можем, спокойно може да ни бъде улеснение и не само от гледна точка на по-бързото общуване. Тези прости функции ще го направят една идея по-ценно, а живота ни - доста по-организиран.

Списък за пазаруване

Влизаме в магазина и рязко забравяме за какво сме дошли. Хляб ли, мляко ли... После се прибираме вкъщи и отново се установява, че сме забравили нещо важно. За да не изпадаме в подобни тъпи ситуации, сваляме си едно елементарно приложение (като Shopping List) и нахлуваме в супермаркета подготвени.

Снимка 369930

Източник: iStock

Задачи

Списъкът със задачи е не по-малко важен от този за покупките. Когато имаме ангажиментите си черно на бяло (или пък розово на жълто, ако променим настройките за писане на телефона), ще ни е по-гузно да пропуснем някоя задачка.

А и телефонът ни може любезно да ни подсеща, за което невинаги ще сме му особено благодарни. Особено ако имаме час при зъболекаря например. Но приложения като Any.do със сигурност ще направят живота ни по-организиран.

Плащане

Вече все повече банки предлагат възможността да плащаме сметки през мобилното приложение, без да се налага да носим в себе си и да използваме кредитна или дебитна карта. Още една полезна употреба на смартфона.

Снимка 369931

Източник: iStock

Синхронизиране

Когато не сме на телефона, сме на компютъра. Или обратното. Или и двете. Няма значение, защото трябва най-важните ни устройства да бъдат синхронизирани помежду си, за да имаме достъп до важната информация навсякъде и по всяко време.

Така ще забравим за носенето на тефтери, календари и визитници. iCalendar и Google Calendar ще ни помогнат за това.

Бележки

Колкото и да не ни се иска електрониката да замести хартията, това си е все по-неизбежно. Ако сме творческа натура или постоянно летим по срещи, със сигурност в много ситуации ни се налага да запишем нещо тук и сега. В бележника на смартфона ни има място за всички умотворения, цифри и забележки, които ни идват наум.

Снимка 369934

Източник: iStock

Храна и вода

Ако сме от отбора на фитнес маниаците или поне на запалените по здравословното хранене, с различни приложения (като Calorie Counter - MyFitnessPal) можем да следим приема на калории всеки ден.

Ако пък често забравяме да се хидратираме достатъчно, телефонът ни може да ни подсеща да пием вода толкова често и толкова много, колкото е необходимо. Само ни трябва Water Drink Reminder или друго подобно приложение.

Камера

Да, тя не е само за селфита и пейзажи. Вероятно имаме десетки снимки на телефона си, благодарение на които сме запечатали важна информация за секунди. А камерата може да ни бъде от изключителна полза, когато сме в чужбина.

LG готви химикалка, която да измести смартфона

Химикалката, която ще измести смартфона

С пълна сила навлизаме в ерата на сгъваемите дисплеи

Благодарение на Google Traslate превеждаме всичко, което сме заснели. Е, има какво да се желае от превода, но определено ни спестява празния поглед и опитите да се разберем с местните, чиито език не разбираме.