Не един и два пъти сме обръщали внимание на реновирани каравани и кемпери, с които спокойно можем да заменим апартамента.

Какво да правим със старата си каравана

Какво да правим със старата си каравана

Или със стар Seat Ibiza

Има нещо много освобождаващо в това домът ти да е на колела. Крие и своите рискове и известни неудобства, разбира се, но поне на ниво идея сме влюбени.

Роби и Присила също са се влюбили (освен един в друг) в идеята да превърнат стар училищен автобус в уютен дом, с който да обикалят из Америка и Канада.

От Living In A Shoebox разбираме, че двамата са решили да закупят училищен автобус, произведен през 1998 г., и да вложат както пари, така и време в това да го преобразят тотално.

Но в процеса са срещнали доста затруднения, защото прозорците например са протичали при дъжд и е било необходимо цялостното им подменяне.

На по-късен етап се е появил и сериозен проблем с двигателя (тук изтръпнахме само при мисълта), което е наложило смяната му, но двойката не се е отказала.

След повече от година работа по интериора и екстериора от стария училищен автобус няма и помен. Жълтият цвят е заменен с бял, а вътре е по-уютно от повечето апартаменти, които се дават под наем в София.

И си прилича на дом, защото дори входната врата си е входна врата. Вътре пък има напълно оборудвана кухня с всичко необходимо.

За да е топло и през зимата, в автобуса има и камина. Разполага и с малка баня, за да не се прибягва до среднощно тичане до храстите. И пералня със сушилня, разбира се. На покрива на автобуса пък са разположени няколко соларни панела. 

Кемперите, социалната изолация и как го прави сноуборд легендата Майк Басич

Един кемпер за края на света

Това налудничаво превозно средство побира моторна шейна и пълноразмерна вана