Вчера, 9 август, бе представен най-новият смартфон на Samsung. Събитието беше специално, носеше кодовото име Unpacked, проведе се в Ню Йорк, но заради живото предаване, целият свят видя как Ди Джей Кох - изпълнителният директор на Samsung Mobile, показа за първи път Galaxy Note9.

Още от своето раждане през 2011 г., серията Note се стреми да дава на потребителите най-доброто от мобилните технологии. Galaxy Note9 не се отклони от тази традиция.

Производителите му са категорични, че Note9 е най-добрият телефон, който са правили досега. И въпреки че е някак логично всеки следващ да е по-добър от предшествениците си, деветката не просто самоцелно надгражда, а се вслушва в желанията на потребителите.

А те се свеждат до три основни проблема - производителност, батерия и памет, решението на които сякаш се крие именно в Note9.

Производителност

Note9 е телефонът, който никога няма да ни предаде. Така бе представен от Ди Джей Кох, зад което твърдение стои и сериозно доказателство: 53% по-бързо процесор и 23% по-бърза видеокарта в сравнение с Note8. И едни 6 GB RAM.

В модела е вградена и иновативната система за водно-въглеродно охлаждане. Така се избягва познатото прегряване и забавяне в действията, от което могат да ни побелеят косите. Особено ако сме запален геймър.

Снимка 372706

Източник: Samsung

Точно като перфектен за всеки фен на игрите се обявява Note9, като ни гарантира нулево забавяне и допълнителното удобство за изключване на известията - за да не ни развалят те играта.

Samsung се заиграват и с компанията, създател на десетки мобилни игри Epic Games. Благодарение на това сътрудничество, играта Fortnite ще е достъпна за някои модели телефони. Собствениците на Note9 получават и допълнителен костюм.

Интернетът също няма да ни предаде. Поне доколкото свързаността зависи от устройството. Интегрираните в Note9 гигабитови LTE и Wi-Fi възможности, както и 4x4 MIMO антената осигуряват наистина бързо сваляне и качване на съдържание.

Батерия

Като потребители, тя е друг сериозен проблем за нас. Защото все си обикаляме със зарядното. Често се случва и точно в най-неподходящия момент, да не можем да разчитаме на устройството - защото батерията му умира.

С Note9 Samsung обещават тези моменти да останат в миналото. Моделът е въоръжен с най-голямата батерия, която са използвали досега - 4000 mAh. А задачата й е да поддържа смартфона в готовност цял ден, независимо какво правим през това време. Дори ако гледаме сериал след сериал или използваме навигацията с часове.

Естествено, това може да се само поредните наперени рекламни приказки, но и така да е, то със сигурност батерията трябва да издържа повече, отколкото тези досега.

А когато все пак се наложи да заредим устройството, можем да го направим без кабели, с бързо и безжично зарядно. Ако си го купим отделно обаче.

Снимка 372709

Източник: Samsung

Памет

Никога не ни е стигала. И когато (неизбежно) свърши, се почва с триенето на снимки, видеа, приложения...

Е, Note9 идва с цели 128 GB вградена памет. Ако сме от по-прибраните и обичаме да си пазим всичко на смартфона, можем да си закупим и карта памет с допълнителни 512 GB. Все ще ни стигнат, ни се струва.

И след като видяхме какво се предлага като решение на вечните проблеми с телефоните в Galaxy Note9, нека обърнем внимание и на другите приятни неща в кутията. 

Камерата

Кратко и ясно: тази на Note9 е двойна, 12 MP, с изкуствен интелект, с двойно оптично увеличение и със стабилизация.

Двойната бледна на камерата се адаптира към околната среда, точно както човешкото око, и избира само между два F-stop режима с различна пропускливост на светлина. F1.5 е за ярки снимки на тъмно, а F2.4 - за кристално ясни при висока осветеност.

Режимът HDR гарантира, че няма да има размазване нито на тъмно, нито на светло.

И понеже е "умен" телефон, ако камерата му е леко зацапана или човекът, който позира за снимка, мигне, Note9 веднага ни дава известие, за да направим нова снимка - на мига.

Функцията "фокус на живо" пък позволява да замъгляваме фона, когато правим портрети например. Камерата сама разпознава какво снимаме и задава настройките на режима, който е необходим (например "природа"). Видео на забавен кадър и емоджита с добавена реалност също са сред плюсовете.

Защитите

Голямата работа тук е Samsung Knox. Ето как Note9 осигурява по-високото си ниво на сигурност не само на софтуерно, но и на хардуерно ниво.

Отключването на смартфона става по няколко начина - чрез ирисово или чрез лицево разпознаване, чрез интелигентно сканиране (комбинация от двете предходни), чрез схема или чрез парола.

Писалката

Както всеки телефон от серията, и Note9 си има своята. Този път тя не е просто приспособление за по-лесно боравене с големия 6,4-инчов дисплей, а прави и още някои други работи.

Како когато свържем S Pen чрез Bluetooth с телефона, да правим снимки с натискане на копчето върху нея. Да управляваме презентации или видеа, които гледаме през YouTube - също.

Писалката е с висока чувствителност и се зарежда само за минута, когато я поставим на мястото й в смартфона. 

Екстри, екстри, екстри

Note 9 е оборудван с мощни говорители AKG. Триизмерният звук идва от Dolby Atmos и в четири предварително зададени режима.

Смартфонът има най-високо ниво на водоустойчивост (IP68) и гарантира безпроблемна употреба дори след половин час под вода.

Това е Samsung Galaxy Note 9

Това е Samsung Galaxy Note 9

Компанията по погрешка пусна промо видео на смартфона

Най-големият досега инфинити дисплей на Samsung е с наистина впечатляваща резолюция - 2960x1440. Качеството на картината е гарантирано от технологиите Quad HD + Super AMOLED, както и от интелигентното регулиране на контраста.

Снимка 372710

Източник: Samsung

На българския пазар Galaxy Note9 се предлага в три цвята: Ocean Blue, Lavender Purple и Midnight Black. Вече текат предварителните заявки, а стартът на продажбите е на 24 август.