С разрастването на производството на автономни коли се отваря цяла нова бизнес ниша, която явно бързо ще бъде запълнена. Иноватор тук се явява Apple. Компанията, известна със своите смартфони и компютри от висок клас, сега се е прицелила към автомобилите без шофьори.

Apple няма да използва процесори на Intel

Apple няма да използва процесори на Intel

Голяма промяна за компанията, която ще доведе до...

Докато тестовете за безопасност и усъвършенстването на изкуствения интелект на возилата продължават, компанията мисли не само за сигурността, но и за доброто прекарване на собствениците на тези коли. А то е гарантирано, ако стъклата бъдат заменени с екрани, благодарение на които се създава виртуална реалност в купето.

Така пасажерите ще имат невероятния шанс да играят любимите си игри, докато колата им сама се движи към зададената дестинация. Или пък да имат чувството, че са в Дубай, докато обикалят из родните магистрали.

Днес може да ни звучи малко като утопия, но след години правилата на играта сериозно ще се променят. Благодарение на VR очила също ще се генерира развлекателно съдържание.

По желание, пътниците могат да създадат релаксираща обстановка и съвсем да "изключат" по време на дълъг път. Седалките също ще бъдат активни, за да допълват реалистичните усещания.

Снимка 349890

Източник: Facebook / MobileSyrup

Apple вече могат да се похвалят с патент, който очаква своето практическо реализиране. Все още не се знае с коя компания производител на автономни коли ще бъде първият договор. А от технологичния гигант се хвалят, че с откритието си ще помогнат на мнозина да се справят с прилошаването по време на път. Доста иновативно решение, няма спор, пише Daily Mail.

Миналата година се появиха съмнения, че Apple влиза в бизнес с производство на автономни коли. Дори по улиците на Калифорния се появиха тестови автомобили, но след това от компанията отрекоха подобни начинания. Все пак, истината не е далеч, но акцентът ще е върху това, което правят най-добре - иновативни технологии. А автомобилостроенето оставят на друг.