Сю Макнамара е майка на три деца и много хора прибързано биха я определили като типична американска домакиня. Тя има навика 4 дни седмично да прекарва по няколко часа дъвчейки дъвка и след това да описва вкуса й. А след това получава заплатата си.

Работата на Сю е по-отговорна, отколкото човек решава на пръв поглед. От нея и колегите й дегустатори, или по-точно от техните носове и вкусови рецептори зависи какъв точно ще е вкусът на дъвките, които се купуват всеки ден.

Всяко дете е способно да дъвче дъвки, но едва 10% от хората имат достатъчно чувствителни небцета, че да отговорят на изискванията на компанията и да са способни да различат химическия вкус на зелена или зряла ягода.

За целта Cadbury пресява стотици кандидати, а утвърдените подлага на половин годишен тренировъчен курс по долавяне и описване на различните миризми и вкусове. Работата е твърде отговорна - само в САЩ се харчат над 5 милиарда долара годишно за освежители за уста.

Един час преди да започнат работа дегустаторите трябва да се въздържат от употреба на храни и течности. Ежедневието им обикновено започва с отпиване и изплюване на различни подсладители, последвано от щателното им описване.

Пикът на работния ден е тестването на няколко различни вида дъвки-първо ускорено двуминутно дъвчене за преценка на началния прилив на аромат, последвано от петминутен сеанс за измерване на трайността на вкуса.