Фондация "Димитър Бербатов" реализира за девети пореден път своя годишен проект "Награди за успелите деца на България". Областите, в които отличени през 2016 г. ученици могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг) отново са Изкуства, Наука и Спорт.

Всяко българско дете - ученик от І до ХІІ клас у нас или в чужбина (както и студенти първокурсници с постиженията си от ХІІ клас през 2016 г.), може да бъде номинирано със свои до 5 постижения - най-силните за него през годината. Кампанията традиционно предвижда и номинации в категория Благотворителност.

Номинациите се подават в уебсайта на проекта http://dberbatov.org/nagradi/, където детайлно са описани и условията. Тази година той е с обновен дизайн и функционалност - подарък за талантливите българчета от агенция e//marketing. Срокът за регистриране на номинации е от 23 декември 2016 г. до 17 часа на 10 февруари 2017 г.

Фондация "Димитър Бербатов" вече е широко разпознаваема като фондацията на младите таланти. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на "Успелите деца на България" утвърди проекта като мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.