Когато се появи през 2016 г., "Западен свят" не приличаше на нищо, което бяхме гледали по телевизията до този момент. Първият сезон ни пренесе в атракционен парк, където хората могат да правят каквото си пожелаят с роботи, които обаче са надарени и с чувства. И беше много ударен - и буквално, и преносно.

Последва обаче втори и - както повелява пророчеството за продълженията, "Западен свят" успя да се сгромоляса от култов сериал до поредното разочарование.

Трети сезон би трябвало да излезе през 2020 г., а неговите спасители би трябвало да бъдат рязък завой в сюжета и Арън Пол (познат ни от Breaking Bad).

От последния трейлър, който беше представен на фестивала Comic Con през уикенда, не ни стана съвсем ясно какво се случва, но атмосферата определено беше доста внушителна. Подозираме, че голяма част от роботите са се оказали в реалния свят, а Долорес (Ивън Рейчъл Ууд) е доста опасна. Истината обаче ще научим догодина.

В актьорския състав са още Джефри Райт, Танди Нютън, Люк Хемсуърт, Теса Томпсън, Ед Харис, както и нови попълнения начело с Венсан Касел.