Едва ли има човек, който поне веднъж да не се е питал съществуват ли извънземни. Трудно може да се каже дали някога ще получим отговор на този въпрос, но винаги можем да окуражаваме въображението си. 

Сериалът "Проект Синя книга" не разчита на въображението, а на преживяванията на университетския преподавател Джей Хайнек. През 50-те години на миналия век професорът е вербуван от правителството на САЩ, за да оглави операция Project Blue Book. 

Първоначалната цел на секретния проект е да изследва хилядите случаи на забелязани неидентифицирани летящи обекти и да успокои хората, че няма от какво да се притесняват.

В процеса на работа обаче се оказва, че хората, видели странни неща, изобщо не са си измисляли...

Снимка 442496

Източник: EPIC DRAMA

В ролята на професор Джей Хайнек ще видим актьора от Game of Thrones Ейдън Гилън, познат ни повече като Петир Белиш, Кутрето

Първият сезон на "Проект Синя книга" е от 10 епизода, като всеки един ще извади по едно автентично досие, съчетаващо теории за съществуването на НЛО с действителни събития.

Снимка 442494

Източник: EPIC DRAMA

Едно от тях е случаят в Западна Вирджиния, където млада жена и двете ѝ деца твърдят, че НЛО се е разбило в близост до дома им и са видели извънземното същество, което го е управлявало. И всичко това в една от най-мистериозните епохи в историята на Щатите - 50-те и 60-те години на миналия век. 

Премиерата на "Проект Синя книга" е на 19 септември от 22 ч. по Epic Drama