Дългоочакваната премиера на "Отмъстителите: Война без край" беше в петък, 27 април, и определено можем да кажем, че оправда всички очаквания, дори ги надмина. 

"Черната пантера" разби боксофисите

"Черната пантера" разби боксофисите

И задмина редица филми

Тук обаче няма да говорим за филма и за това какво ни предложи сюжетът му, а за това как се оказа рекордьор в много отношения. Ще започнем с това, че "Отмъстителите: Война без край" оглави световния боксофис с впечатляващите приходи от 630 милиона долара.

"Отмъстителите: Война без край" надмина "Черната пантера"

"Отмъстителите: Война без край" надмина "Черната пантера"

Макар и повече от месец преди премиерата

Това направи продукцията на Marvel най-печелившият дебютиращ филм до този момент. Филмът остави зад гърба си досегашният лидер "Бързи и яростни 8", който през 2017 г. спечели 541.9 милиона долара за първия си уикенд. 

Снимка 352680

Източник: Facebook / Avengers

В Северна Америка досегашният лидер за най-гледан филм беше "Междузвездни войни: Силата се пробужда" (2015 г.) с 248 милиона долара. Това обаче вече не е така, защото "Отмъстителите: Война без край" инкасира приходи от 250 милиона долара.

Героите от "Отмъстителите: Война без край" с нови постери

Героите от "Отмъстителите: Война без край" с нови постери

Нека видим какво са ни подготвили

Цифрите не спират дотук. "Отмъстителите: Война без край" се превърна и в най-печелившия дебют на филм за супергерои, надминавайки "Отмъстителите" (2012 г.) и "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" (2016 г.).

В другите страни филмът също не пощади конкуренцията. По информация на The Hollywood Reporter, "Отмъстителите: Война без край" е завладял кината в Южна Корея (39 милиона долара), Мексико (25.1 милиона долара), Бразилия (18.8 милиона долара) и други. 

Какво трябва да знаем за "Отмъстителите: Война без край"

Какво трябва да знаем за "Отмъстителите: Война без край"

Преди да гледаме филма

В Австралия обаче "Междузвездни войни: Силата се пробужда" остава на върха. В Европа супергероите на Marvel също доминират - Франция (17.7 милиона долара), Германия (14.7 милиона долара) и Испания (8.3 милиона долара).