Месецът на мартениците официално е тук, а днес, 3 март, празнуваме и 142 години от Освобождението на България от турско робство.

Дженифър Лорънс, Don't Look Up, Netflix и новият филм на актрисата

Дженифър Лорънс предупреждава за опасност

Земята е заплашена от...

И както традицията повелява, с идването на всеки нов месец се заравяме в новите филми и сериали, които Netflix ще пуснат през него.

Заглавията, разбира се, не са едно и две, но ние спряхме погледа си над няколко, които ни се сториха най-интригуващи.

Spenser Confidential

Месецът започва с екшън-комедия, базирана на романите на Ейс Аткинс, и с Марк Уолбърг, който ще играе добре познатата роля на полицай.

Спенсър (Уолбърг) излиза от затвора и възнамерява да промени живота си тотално, дори да смени града, в който живее. Преди това обаче решава да помогне на бившия си треньор по бокс да направи MMA боец на име Хоук по-конкурентен.

Пост Малоун, Марк Уолбърг и първи трейлър на Spenser Confidential за Netflix

Когато Марк Уолбърг излезе от затвора...

Екшън, какво друго

По същото време Спенсър разбира за убийството на двама свои бивши колеги от полицията. Това го кара да обедини усилия с Хоук и с устатата си бивша приятелка Киси, за да разкрие убийците.

Spenser Confidential е в Netflix от 6 март

Dirty Money

Една от най-добре приетите от критиката продукции на Netflix за неразказаните истории за скандали, финансови злоупотреби и корупция се завръща с втори сезон.

В него ще хвърлим близък поглед към империята за недвижими имоти на Джаред Къшнър, съпругът на Иванка Тръмп. Ще разберем дали всички обвинения срещу него са основателни.

Ще видим и повече за банковия скандал около компанията Wells Fargo, както и за корупционното дело срещу държавната компания 1Malaysia Development Berhad заради съмнителни парични преводи.

Dirty Money е в Netflix от 11 март

Lost Girls

Знаем, че майките дават мило и драго за децата си. Базираният на истински събития Lost Girls ще ни го докаже за пореден път.

Когато 24-годишната Шанън изчезва безследно и мистериозно, майка ѝ Мари (номинираната за Оскар Ейми Райън) прави всичко по силите си, за да накара полицията да си свърши работата. В процеса на разследването обаче Мари ще научи неща за дъщеря си, които не е знаела. Те ще подложат волята и психиката ѝ на изпитание.

Въпреки това тя няма да се откаже, а собственото ѝ разследване ще покаже, че има десетки случаи на убити проститутки, за които нищо не се знае, а полицията си мълчи.

Lost Girls е в Netflix от 13 март

Ultras

Само истинските футболни запалянковци знаят какво е чувството, когато любимият им отбор спечели мач. Само те знаят обаче и колко тежко се преживява загуба. А при ултрасите нещата са дори по-изострени. 

Сандро e ултрас на Наполи и лидер на групата Апаче. Затова и стадионът е неговият втори дом. Когато обаче му забраняват да посещава каквито и да било спортни събития, животът му ще поеме по-различен курс. 

Ultras, Netflix и трейлър на филма за ултрасите на Наполи

Как животът на един ултрас се преобъръща

Пълен трейлър на Ultras - филмът за ултрасите на Наполи

Но промяната на Сандрo не идва просто ей така. Заслуга за нея имат едно 16-годишно момче и, разбира се, една жена.

Ultras е в Netflix от 20 март

Ozark

Селекцията ни за месец март приключва с третия сезон на Ozark - една от най-обичаните от феновете на стрийминг платформата криминални драми.

Действието в него ще се развиват само шест месеца след тези от втори сезон. Марти (Джейсън Бейтман) и Уенди (Лора Лини) решават да играят на едро и да разширят бизнеса.

Те отворят казино, което бързо започва да работи на пълни обороти. Да, тук със сигурност има добра печалба, но за да преуспеят - както има се иска, двамата ще трябва да се справят с някои врагове и неуредици.

Ozark е в Netflix от 27 март

През март в Netflix може да гледаме и Paradise PD (6 март), The Protector (6 март), Elite (13 март), A Life of Speed: The Juan Manuel Fangio Story (20 март) и Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (20 март).