Тази вечер кутията на MasterChef бъде доста предизвикателна, не само заради продуктите, с които ще се готви.
Те ще бъдат подбрани от Chef Итало Баси, който е най-младият готвач, оглавил ресторант с три звезди Michelin - ConFusion. Италианецът е подготвил продукти от всички краища на света - кралски скариди, авокадо, киноа, джинджифил, лайм, жълта чушка, лук, чесън, манго и босилек.
Източник: bTV
Шеф Итало Баси ще демонстрира пред хоби-готвачите, че при правилен подбор и съчетание на ароматите и разнообразие в текстурите може да се получи нещо много специално.
Източник: bTV
Този, който се представи най-добре, ще спаси трима състезатели и ще изпрати на финалната фаза на елиминации други двама.
След всичко това, в кухнята на MasterChef ще влезе един от малкото българи, завършили готварство в академията Le Cordon Bleu в Париж - шеф Ивайло Игнатов. Той ще бъде придружен от своята съпруга Яна Петрова - професионален винен дегустатор.
Източник: bTV
Двамата ще дадат MasterClass за приготвянето на рибно филе в "родопски камуфлаж". Готвачът ще покаже как се маркира и филетира риба във Франция, кой е правилният начин да счупиш яйце, че правилният подход е да направиш, а не да поправяш, както и че трябва да се доверяваш на усета си, а не да копираш на 100%.
Яна Петрова разкаже как се подбира най-доброто вино за конкретно ястие. Едно от нещата, които ще разберем от нея, е, че винтовата капачка не е знак за ниска цена или качество, а алтернатива, за да се избегнат дефектни коркови тапи.
Този от любителите-готвачи, който се доближи най-много до оригинала, ще бъде капитан в следващата отборна битка, а двама ще трябва да се борят за оцеляване. В последния етап на елиминация четирима от хоби-готвачите ще приготвят зеленчуци или морски дарове (по избор), като използват японската техника темпура.
Играта на температурна разлика между ледената паста и горещото олио е решаваща за прозрачността и хрупкавостта на панировката, а начинът на нарязване на продуктите - за това да станат готови по едно и също време.
За улеснение на участниците, те ще готвят на газови котлони, които забързват процеса на термична обработка, имат по-дълъг живот от електрическите и са по-щадящи към съдовете, защото не ги изсушават.
В края на предаването ще разберем и кой ще напусне кухнята на MasterChef.
генерал Луков
на 23.04.2018 в 20:29:41 #1Какви мастър шефове сте вие, бе? Това е напълно безсмислено предаване! Пълни смешници!