Миналата седмица в MasterChef видяхме доста трудни предизвикателства, един напуснал участник и един - спечелил имунитет. 

MasterChef 2018: Имунитет за един участник

MasterChef 2018: Имунитет за един участник

Който успее да се справи най-добре

Тази вечер хоби-готвачите ще трябва да се справят с ароматни продукти, като синьо сирене, кисело зеле, чесън, черен дроб, бъбрек, шкембе, соев сос, боб, мисо паста, зелена чушка и карфиол. Участниците ще трябва да впечатлят журито с ястие, приготвено за 60 минути. 

Снимка 348667

Източник: bTV

Савина ще се заеме с приготвянето на сандвич "трезве" с умами вкус, Аспарух ще се захване с "универсалното кюфте", а Кольо ще предпочете нещо традиционно - зелник. Този, който се справи най-добре, ще спаси петима свои колеги от елиминации. 

Лео Бианки и предизвикателствата на MasterChef

Лео Бианки и предизвикателствата на MasterChef

Ресторантьорът за шансовете в живота, за разликата между Лео, който пее, и Лео, който готви, и за работата със сърце и душа

В следващото предизвикателство хоби-готвачите ще могат да изберат дали искат да готвят с повече продукти или да разполагат с повече време. Петър Михалчев, Лео Бианки и Андре Токев ще предложат на участниците основни продукти като брашно, мляко, яйца, захар и масло, а след това ще разкрият още четири щанда, през 15 минути по един.

Снимка 348669

Източник: bTV

Първите ще разполагат със 75 минути за да приготвят кулинарен шедьовър, а останалите - съответно с по 15 минути по-малко. Четиримата, които се справят най-зле, ще отидат на елиминация, където ще приготвят шест италиански каноли с два различни вкуса, като внимават за хрупкавостта на тестото, пухкавостта на крема и безупречния външен вид на десерта. 

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

В края на предаването един участник ще трябва да се раздели с кухнята на MasterChef.