Вчера видяхме оспорвана битка за оставане в кухнята на MasterChef, а темпурата се оказа препъни камък за Савина. Именно тя се наложи да напусне предаването.

MasterChef 2018: Поредна елиминация

MasterChef 2018: Поредна елиминация

И много ценни уроци

Тази вечер обаче ще станем свидетели на, може би, най-трудната отборна битка до този момент. Участниците ще бъдат разделени в два отбора по шест души, те ще трябва да отговарят за кухнята на хотел последователно за период от 90 минути.

Снимка 352377

Източник: bTV

Хоби-готвачите ще трябва да приготвят и сервират поръчките на всички гости, за което ще трябва да определят и по двама сервитьори от отбор. За да стане задачата им още по-сложна, един от тримата експерти от журито ще наблюдава как се справят с подготовката, а другите двама ще влязат в ролята на клиенти и също ще правят поръчки. Времето, за което ще трябва да приготвят и издадат поръчките за 30 минути.

Снимка 352375

Източник: bTV

Част от гостите на хотела ще бъдат актьорите Любо Нейков, Ненчо Илчев, Петьо Петков - Шайбата, Рая Пеева, Руслан Мъйнов, Христо Гърбов и Димитър Баненкин. Те ще правят различни поръчки, но дали и двата отбора ще се справят с тях, предстои да разберем.

Снимка 352378

Източник: bTV

Екипът, към когото специалните гости имат повече забележки, ще се впусне в серия оспорвани двубои, след които един ще се трябва да напусне предаването. Журито ще даде шанс на капитана да избере своя опонент, както и ястието, с което ще се състезават за оставане.

Съревнованието в три етапа ще предизвика кулинарите с конкретни ястия - кюфтета, френски вулован с пиле, сметана и трюфел и ябълково бение с ванилов сос, като победителят във всеки етап се спасява от напускане, а губещият избира следващия си опонент.