Буквално ще ни се пръснат главите от напрежение, защото до премиерата на осмия сезон на Game of Thrones остават малко над 10 дни. Това означава, че няколкото години мъка и чакане ще приключат.

Game of Thrones и магията на визуалните ефекти в сериала

Game of Thrones и магията на визуалните ефекти в сериала

Защото дракони не съществуват

HBO кристално ясно знаят, че всички фенове са изправени на нокти и не пропускат възможността да ги лишат от така ценния сън, пускайки тийзъри на предстоящия сезон. Вчера, 2 април, бяха разпространени два, на които не обърнахме внимание, просто защото повтаряха видяното от трейлъра. 

По-късно обаче се появи друг с името Official Tease: Aftermath, който иска да ни убеди, че ни показва какви са последиците от войната. Действието се развива изцяло в Уинтърфел, домът на Старк, където знаем, че трябва да се съберат почти всички останали живи герои, за да се борят срещу Нощния крал и армията му от мъртъвци. 

Джо Джонас знае финала Game of Thrones

Джо Джонас знае финала Game of Thrones

Певецът и годеницата му Софи Търнър с подробности

От гробната тишина и леко сипещия се сняг ни побиват тръпки, а движението на камерата не е никак случайно, защото ни показва някои много ключови елементи. 

Виждаме как знакът на Ръката на краля, който принадлежи на Тирион Ланистър, е захвърлен. Тънката сабя на Ария Старк също попада в картинката. Но истинската кулминация, която ни кара да хванем стола от вълнение, е, когато виждаме изкуствената ръка на Джейми Ланистър, специфичната огърлица на Денерис Таргариен и окървавеният меч с вълча глава на дръжката, който принадлежи на Джон Сноу (или пък вече трябва да го наричаме Егон Таргариен). 

Мейзи Уилямс, Game of Thrones, Джими Фелън и издаде ли актрисата какво ще се случи в сериала

Разкри ли Мейзи Уилямс важна част от Game of Thrones 8

Някой май е загазил

Всичко това би трябвало да ни убеди, че войната е завършила фатално за героите и Нощния крал е победил. Силно се съмняваме обаче, защото това би бил огромен спойлер, който ще обезсмисли гледането на сезона. Сигурни сме, че с този тийзър HBO просто искат да нагнетят още повече обстановката. Трябва да признаем, че им се получава.