Остава по-малко от месец до началото на новия сезон на "Фермата" на 5 септември и вече знаем името и на втория участник в него. Това е шеф Илиян Кустев - кулинар, който може да се похвали, че е работил в един от най-престижните ресторанти по света.

Притежава и собствен ресторант, но е готов да смени кухнята със суровата действителност във "Фермата" и да се впусне в тазгодишното предизвикателство, което ще мине под мотото "Пътят на една мечта".

Илиян Кустев е на 43 години, от София, но голяма част от професионалния му път минава в чужбина. В Лондон е част от екипа на шеф Джон Уилиямс в петзвездния Ritz Hotel, а в Париж твори рамо до рамо с шеф Пиер Гание в ресторант с най-високото кулинарно отличие - три звезди Мишлен.

Снимка 491649

Източник: bTV

Готвил е за редица известни личности, сред които и турския президент Реджеп Ердоган, Маргарет Тачер, принц Чарлз, както и Брад Пит.

Скоро обаче ще видим дали се справя със селския живот също толкова виртуозно, колкото и с ресторантите със звезди Мишлен и доколко е достоен за голямата награда от 100 хиляди лева.

Последната той признава, че би инвестирал в своя собствен ресторант, който е негова дългогодишна мечта, осъществена наскоро. Но пандемията не е пощадила и него и има нужда от ново начало.

Снимка 490744

Източник: bTV

"Реших да участвам във "Фермата", защото искам да разбера как ще се справи градското момче, тоест аз, с това предизвикателство. Аз съм много луда глава, правил съм много неща. Не ме е страх и от работата - строил съм, доил съм. Но ми е интересно как ще се държа психически, какво ще построя", споделя Кустев.

На мнение е, че креативността, която демонстрира в своята работа, ще му бъде от полза и във "Фермата", защото там често трябва да се направи от нищо нещо.

"Фермата" 6, новият сезон на предаването и кой е първият участник в него

"Фермата" се завръща

Какво знаем до този момент

Експериментатор в кухнята, Илиян Кустев елегантното съчетава модерните европейски течения с изтънчения източен привкус. Презентациите на сложните рецепти носят авторския му почерк, а умелият микс между стилове и продукти превръща ястията му в шедьоври. Тях сме виждали и в предаването MasterChef, в което води мастърклас на участниците.

"Фермата" 6 започва на 5 септември по bTV