Снощи посрещнахме за четвърти път W.A.S.P. в България и за втори в София. Въпреки това интерес към концерта не липсваше и дни преди него билетите бяха изчерпани, наистина. Точно преди пет години Блеки и компания стъпиха за първи път на родна почва, отново в зала "Христо Ботев", пред същата тази екзалтирана публика.

Концертът даде своето начало точно в 20 часа, когато на сцената се качиха Sheky &The Bloodrain. Българите забиваха главно авторски парчета като направиха и кавър на "Whole Lotta Love" на Led Zeppelin. Мнозина забелязаха, че тази вечер като че ли сценичното поведение на Шеки не включваше стандартните за него скандални "елементи". Въпреки това бандата бе интересна и се представи на ниво пред все още пълнещата се зала.

В последвалата почивка имахме честта да слушаме парчета на Metallica, които послужиха за разгрявка на главовете на голяма част от тълпата. Минути преди дългоочакваните W.A.S.P. да се качат на сцената, залата бе преизпълнена, а въздуха в нея все по-малко.

Минути след 21 часа забележителната фигура на Блеки прикова погледите към себе си. Шоуто неизменно започна с "On Your Knees", която се преля в "The Real Me" - кавър на The Who. Последва "L.O.V.E. Machine", след което феновете имаха честта да чуят и две парчета от новия албум на групата "Babylon". Това бяха откриващият трак на диска "Crazy" и завладяващата "Babylon's Burning".

Не след дълго залата трепереше под мощните викове на многохилядната публика, която с пълно гърло пригласяше на емблематичната "Wild Child". След като емоциите поутихнаха и чухме няколко парчета от "The Crimson Idol", дойде и моментът, който всички чакаха от началото на вечерта. "I wanna be somebody" остави немощни и без дъх голяма част от присъстващите.

В края на песента Блеки направи и игра с публиката. Той раздели мислено залата на две, карайки всяка поотделно да крещи колкото й сили държат "I wanna be somebody, be somebody soon - I wanna be somebody, be somebody too". След като стана ясно къде са по-голямата част от феновете, Блеки ги накара да извикат срещу другата част от залата: "You Suck!".

Парчето сложи финал на редовната част от концерта и дойде време за бис. След малко по-дълга от обикновеното пауза на сцената се върнаха Дъг Блеър, Майк Дуда, Майк Дюпке и разбира се Блеки Лоулес. Зазвуча сериозната "Heaven's Hung in Black", която бе съпроводена с различни военни кадри на екрана над сцената.

Блеки не пропусна да напомни на публиката за първия концерт в "Христо Ботев" и изказа искрена благодарност към публиката тогава, допълвайки, че през годините е обикалял света, но никъде не са го посрещали така,  както тук. Финалът на паметната вечер дойде със забавния хит "Blind in Texas".

Музикантите бяха изпратени под оглушителни викове и нестихващи аплодисменти. Невероятното преживяване на концерта бе подсилено и от разтърсваща мултимедия, която смесваше кадри от популярни клипове на групата, кадри от залата и специално подготвени клипове за шоуто.

W.A.S.P. за пореден път доказаха защо са една от доминиращите групи на световната глем и хеви метъл сцена. Блеки Лоулес от своя страна имаше невероятно присъствие на сцената като се раздаде до край за родната публика.