Класическата за 90-те години рок банда Mr. Big завърши грандиозно реюниън тура си в столичната зала Универсиада снощи. Групата, събрала някои от най-техничните и легендарни музиканти на нашето време, зарадва българските си фенове с доста жизнерадостен сет изпълнен с виртуозни инструментални сола.

Впечатляващата рок вихрушка започна малко след 20 часа като родната публика отново посрещна достойно, с много овации и викове, известната банда. С усмивка на лице и преизпълнени с енергия Mr. Big забиха първото си парче "Daddy, Brother, Lover, Little Boy" като част от песента стана нестандартно соло между бас и китара изсвирено с помощта на инструменти наподобяващи бормашини.

Следващите парчета като "Alive And Kickin'" и "Next Time Around" разтресоха столичната зала из основи. Темпото бе забавено с баладата "Just Take My Heart", където Ерик Мартин безспорно доказа гласовите си възможности, въпреки възрастта, а Пол Гилбърт и Били Шиън припяваха в тотален синхрон.

Последва "It's For You" подхваната акапелно от двамата китаристи до момента, в който не дойде време за дръм солото на Пат Торпи. Останалите членове на именитата банда се завърнаха на сцената за "Price You Gotta Pay", след която зазвуча емблематичния кавър на "Wild World" хвърляйки мнозина от феновете в сърцераздирателна носталгия.

Следващата част от шоуто бе изключително посветена на китарните сола. Пол Гилбърт пръв зае позицията си. Прославил се като един от най-техничните китаристи в света, музикантът за втори път направи българските фенове свидетели на виртуозното си солово изпълнение, в което китарата седеше толкова естествено в ръцете му, че на човек му бе трудно да повярва как някой е способен с такава лекота да сътвори толкова съвършени звуци.

Секунди по-късно той държеше вече китара с два грифа, а към изпълнението му се присъедини Шиън, който подобен бас. Веселото настроение и закачките между двамата професионалисти забавляваха публиката, докато из залата продължаваха да се стелят невероятно изпипаните звуци.

Енергичен рок в лицето на "The Whole World's Gonna Know" и "Rock and Roll Over" дадоха шанса на тълпата да се пораздвижи и покуфее малко преди Шиън да прикове вниманието върху своето бас соло. Музикантът доказа, че далеч не седи под класата на Гилбърт като с такава бързина изтръгна от инструмента звуци, които трудно бихме могли да си представим, че може да чуем.

Поуморената от емоции публика успя да се зареди за нова доза овации по време на парчето "Addicted to That Rush", в което разпознахме откъси от "Highway to Hell" на Ac/Dc и "Space Truckin" на Deep Purple.

Дойде време и за биса. Под кънтящите викове "майсторите" се завърнаха на сцената, за да зарадват почитателите с "To Be with You". За мнозина това бе хитът на вечерта и се раздадоха до край пеейки с пълно гърло. След нея се чу "Colorado Bulldog", която заблуди част от присъстващите, че това вече е тоталния финал на шоуто. За радост на феновете, които не се отказаха да крещят с пълно гърло, Mr. Big се завърнаха на сцената за втори бис.

Умопомрачителният кавър на The Who - "Baba O'Reilly" сложи истинския край на концерта. Вечерта бе преизпълнена с много настроение както от страна на бандата, така и от страна на публиката. Професионалните изпълнения, примесени със закачки и здрав рок оставиха многобройната публика без сили, но с надеждата, че скоро отново ще стане свидетел на така добре изпипано представление.