Димитър Екимов е роден на 6 януари 1970 година в София. Още от малък се заминава сериозно с най-различни видове спорт - от началното училище е тренирал плуване, ски, тенис, по-късно се занимава и с гимнастика, лека атлетика, хандбал и скално катерене.

Завършва средното си образование в Националната природо-математическа гимназия в столицата - специалност "химия". След две години казарма решава да завърши висшето си образование в областта на здравеопазването и завършва Медицинската академия в София.

От края на 1998 година е специализант по акушерство и гинекология във II ОРБолница (където е и роден). Работеше по професията си, съвместно с музикалната си дейност.

Музиката:

Въпреки разностранните му интереси музиката винаги е била сред основните му приоритети. Още от тийнейджър свири и пее в различни училищни групи. През 1992 година създава първата си формация Cats In A Trunk, но три години по-късно се отделя и присъединява към група "Сателит".

Именно с тях започва и успешно да се изявява по клубове. През 1997 година идва и пробивът - тогава създава група Сленг, която съвсем скоро пуска първото си авторско парче - "Синьо" (музиката и текстът са негови), което става абсолютен хит и което е част от едноименния им албум. Съвсем скоро момчетата повтарят успеха с "Мой свят".

Съставът на "Сленг" се мени многократно през годините, но въпреки това по време на активната им музикална дейност са изключително активни по клубовете. Любопитен факт е, че в самото начало китарист на групата е Димитър Кърнев, който след това създава D2. През 2005 година "Сленг" пуска нова тава - "Всекиден", която съдържа 12 композиции, но е далеч от успеха на първите им парчета.

Личен живот:

Дими среща любовта на живота си - бившата манекенка Ива Екимова, която нашумява с участието си в шоуто "Невада". По-късно тя става и тв водеща, като е работила в тв ММ, и в БНТ.  Запознават се именно, когато той й гостува в предаването "Тирирам".

През 2001 година се женят, а само година след това се ражда и дъщеричката им Дара.  Дими сам изражда малката си наследничка във Втора градска болница, в която работи. 

По ирония на съдбата в едно от последните интервюта Ива споделя, че би искала по-често двамата да карат мотора му заедно. Той просто предпочитал да го прави сам...

В материала е използвана и информация от други медии.



 

"Мой свят"