„Stone Temple Pilots" - едноименният албум на удостоената с Грами банда, който излиза след почти десетгодишно мълчание, оглави класацията на Billboard за рок албум. Освен в нея, групата е на първо място и в чартовете за алтернативен и хард рок албум.

Албумът на Stone Temple Pilots се приема повече от възторжено от критиката и от пресата като цяло. Фронтменът на групата е на корицата на последното издание на „Spin", като списанието описва колекцията като „агресивна със силни мелодични припеви и нотка на носталгия".

USA Today също са ласкави към албума: „характерния за бандата микс от ярък рок с блус елементи и глем гръндж звученето на Scott Weiland", а Rolling Stone коментират „умелите музикални мотиви в стил Led Zepelin на Dean DeLeo, гърлените припеви и страхотните, неочаквани проблясъци от яркия почерк на Beatles.

Сред едни от най-впечатляващите парчета в последния музикален проект на Stone Temple Pilots се откроява пилотният им сингъл „Between The Lines". Песента се утвърди в рок класациите, като се задържа четири седмици на върха на радио чарта за майнстрийм рок и три в тази за модерен рок.

Видеото към парчето, както и ексклузивни кадри зад кулисите може да бъдат гледани на официалния сайт на групата.

Доминираща сила в рок музиката още от 90-те години, Stone Temple Pilots са се утвърдили като една от най-успелите и иконични групи на своето поколение с 15 топ 10 сингъла в Billboard, 6 от които достигнали номер 1, както и албуми, продадени в над 35 милиона копия в световен мащаб.