От известно време се знае, че продължението на RPG приключението от 2004г. Sacred, ще се появи за PC и Xbox 360 малко по-късно тази година.

Днес обаче стана ясно, че Ascaron Entertainment са работили и по Sacred 2 не само за гореспоменатите платформи, но и за Playstation 3.

"RPG ентусиастите винаги са се чувствали в свои води на платформата на Sony. Факт е, че именно тези игри досега винаги са имали силно присъствие на Playstation, и ние сме горди, че ще прибавим едно заглавие, към все още непълната колекция на Playstation 3." - каза Хейко том Фелде от ASCARON ENTERTAINMENT GmbH.

„Работим по тази версия вече повече от година и с гордост можем да обявим новостите в играта пред новата аудитория."

А сред тези новости са подобрена графика, поддръжка на 5.1 канален Dolby Surround. Също така, в случай че single player-ърт ви омръзне, Sacred 2 ще позволява "drop-in" кооперативна игра, както и известен брой mode-ове в интернет.

Разбира се и двата героя по време, на който и да е multiplayer режим, трупат experience. Те могат да се запаметят и да се ползват по отделно както online, така и offline. Действието ще се развива в огромен отворен свят, с големина приблизително 22 квадратни мили. Sacred 2: The Fallen Angle се очаква през есента на тази година.

HiComm