Приключи третия голф турнир от поредицата Chivas Life Series, проведен съвместно с голф клуб "Света София". Ето финалистите от втория кръг:

Челните места в Б дивизия заеха:
Стоян Димитров 3-то място с 37 точки
Георги Манчоров 2-ро място с 40 точки
Рикардо Бианчи 1-во място с 43 точки

На топ позициите в А дивизия се класираха:
Стефан Кралчев 3-то място с 35 точки
Вальо Аризанов 2-ро място с 36 точки
Олег Чернев 1-во място с 37 точки


Участниците, събрали най-много точки и от двата кръга на тазгодишния турнир печелят голямата награда, а именно право на участие в шампионат по голф на сняг в луксозния чилийски курорт Ла Парва.

Там те ще имат възможност да изпитат едно по-различно удоволствие от играта на голф. Двамата състезатели, които ще пътуват да Чили в началото на септември тази година са: Стефан Кралчев в А дивизия със 109 точки и корееца Ю Хиун Коо в Б дивизия със 110 точки.

Зимният курорт Ла Парва се намира на 2 700 метра над морското равнище. Снежното голф игрище е по специален дизайн датчанина Хенрик Бергвист.

Съществуват няколко важни разлики между голфа на трева и на сняг. За разлика от грийновете, феъруеите са направени от плътен сняг и се обработват допълнително няколко дни преди събитието.

Топките, които се използват, са флуоресцентни с цвят на кехлибар. Голфът на сняг се играе на 33% по-къси дупки за разлика от голфа на трева.