Поредните скандали избухнаха след втория голям концерт на "Мюзик Айдъл". Талантите трябваше да изпълнят песни от по-фолк жанра, което не бе подминато от любителя на този стил музика Фънки.

По време на концерта той влезе в разпра с ментора на кандидатите за тази задача - Преслава. В коментарите за представянето на талантите Фънки не скри снизходителното си отношение към поп-фолка и певицата се почувства засегната от негативните му коментари.

Тя се обърна към него с "господина с червената блузка" и призна, че някои от крайните квалификации към него съвсем не са лишени от логика. Фънки бе замесен и във втория скандал на вечерта - скритата камера с Иван Ангелов.




Подведен от тонрежисьора айтозлията бе заснет как сравнява Димитър Ковачев с някои представители на животинския вид, въпреки че миналата седмица обеща да спре с поведението си. Иван се оправда, че всичко било по сценарий, но това само развихри още повече страстите.

След изпълнението на Иван на песента на Милко Калайджиев - "Я елате пиленца при батко", Фънки отказа да коментира, а Маестро Казасян посъветва Иван да се замисли дали не е открил реалното си прозвище. За разлика от миналия концерт, този път айдълите отнесоха сериозни критики. Най-атрактивно бе изпълнението на Тома, който трябваше да пее парчето на Азис - "Обичам те".

Той потегли именно с имитация на фолк звездата, но след първия припев обърна парчето и го изпя като кавър версия на Металика, което бе прието с аплодисменти от журито и публиката. В сряда ще стане ясно и кой ще е вторият участник, който ще напусне надпреварата