Първият от серията концерти в "Пей с мен" стартира с грандиозно шоу. Задачата на звездите бе да изпълнят най-големите си хитове в дует със своите музикални партньори.

ДесиСлава и Мелинда откриха първия концерт в шоуто с песента "Не вярвам". Последваха ги Ивайло Гюров и Яница, Любо и Надежда, Кали и Милен, Миро и Дивна.

Орхан Мурад и дуетната му половинка изпълниха блестящо фолк хита "Хиляди слънца". Участниците в предаването не бяха свикнали с новата сцена и специалната балетна настилка и Наско от Б.Т.Р. за малко не падна от нея, докато изпълняваше "Спасение" в дует с Ива.

Софи Маринова излезе пред публиката в компанията на Лъчезар и изпълни известния си дует със Слави Трифонов - "Единствени". Дългият обикаляше зад кулисите и припряно даваше указания на целия екип, включително и на водещите Камен Воденичаров и Светльо Витков.

Към края на концерта Каролина Гочева и Павел Михов изпълниха българската народна песен "Охридското езеро" и предизвикаха бурни аплодисменти.

Задачата за следващия концерт на звездните дуети е да пеят македонски народни песни.

Шоуто завърши с изпълненията на едни от най-обичаните звезди на България - Тони Димитрова и Камелия Тодорова. Сред тях беше и Маргарита Хранова, която изпя заедно със Севинч песента "Устрем".