През последните години някои от най-бляскавите индийски дворци се превърнаха в хотели. Трябва наистина да имате кралска кръв във вените си за да почувствате отегчение от кралския разкош, който ви очаква тук. Мраморът, позлатата, скъпоценните камъни и вниманието, с което сте обгърнати, вероятно са близки до това от преди пет столетия. Коприната, плюшът, пауните и изпълнените с цветя градини са особено характерни за областта Раджастан, което в превод означава „земя на принцове".

Oberoi Udaivilas
Удайпур, Раджастан

Хотелът е дворец със 87 самостоятелни апартамента. Арките, куполите, фонтаните и алеите, стигащи до езерото Пичола, са наистина завладяващи. От брега се открива панорамна гледка към планините Аравали и кулите на още дворци. Не пропускайте романтичната вечеря за двама на платформа в самото езеро.

Oberoi Amarvilas
Агра, Утар Прадеш

Отново няма как да бъде описан дворцовият разкош, който ви очаква тук. Хотелът има 102 апартамента с терасирани градини, павилиони, фонтани и басейни. Можете да се излегнете на терасата и да очаквате своята компания под лунната светлина, съзерцавайки Тадж Махал.

Taj Lake Palace
Удайпур, Раджастан

Този дворец от ХVІІІ век е с кули от бял мрамор. Най-забележителното е, че той сякаш се носи по повърхността на езерото Пичола. До тези 83 стаи може да се стигне само с лодка. Луксозните мраморни тераси и бани са по-големи от повечето хотелски стаи по света. Опитайте да се настаните в апартамента Sajjan Suite, който има фантастични стенописи, или в Khusmahal Suite, където стените са в стъкло.

Imperial
Ню Делхи, Делхи

Този архитектурен паметник съчетава елементи във викториански стил и арт деко. Той е разположен в неуморното сърце на столицата. Апартаментите са 274 на брой и някои от тях да наистина впечатляващи. Разгледайте колекцията от произведения на изкуството, която е изложена в хотела. Съвсем наблизо имате три акра с градини.

Rambagh Palace
Джайпур, Раджастан

Хотелът Rambagh Palace е познат като „Диаманта на Джайпур". Този дворец от ХІХ век има 85 стаи и апартаменти, които са на разположение на гостите. Градините наоколо са с площ 47 акра и са изпълнени с фонтани, цветя и пауни. Опитайте да се настаните в някоя от тематичните исторически стаи и не изпускайте барът Polo.

Taj Mahal Palace
Мумбай, Махараштра

Хотелът е построен в самото начало на ХХ век, близо до пристанището на Мумбай. Той съчетава индийски, мавритански и флорентински архитектурни елементи, а към него през 1973 г. е добавена и кула.

Изгледът към брега на Арабско море е характерен за много от 565-те стаи на хотела и за прочутия ресторант Shamiana.

 

millionaire.bg