Вчера една от най-успешните шотландски банди Simple Minds, направи най-танцувалния концерт в зала 1 на НДК от доста време насам. Над 2000 фена на уейва и брит рока неуморно пяха на крака и не спираха да се забавляват по време на двучасовия сет на бандата.

Групата беше у нас по покана на Болкън Ентъртейнмънт, като част от своето Grafiiti Soul Tour. Днес те имат дата в Румъния, а до края на турнето им остават още само два концерта - в Холандия и Германия.

На предни редове в зала 1 вчера бяха родни музиканти като Митко Кърнев от Д2, Пепи Писарски от Атлас, Галя от Сатен, тв водещите Ники Дойнов и Ники Кънчев. Малко по-рано звездата от Стани богат беше и специалната изненада при участието на Джим Кер в Шоуто на Иван и Андрей.

Ники, който стартира кариерата си именно като музикален журналист, не просто е израстнал с музиката на Simple Minds, но и голям техен фен. В чест на тази паметна среща с идола си, Ники му поднесе лично фланелка на националния отбор по футбол с името и номера на Стилиян Петров, който пък рита в любимия на вокала на Simple Minds шотландски отбор Селтик.

Минути преди да се качат на сцената, Джим Кер и компания се срещнаха и с десет от своите български фенове. Най-малкият от тях беше още бебe.

Концертът на шотландските групари бе много стилен и емоционален, със страхотен светлинен дизайн и невероятен контакт с публиката. Джим Кер избухна още от първата минута и накара феновете си да полудеят с парчета като Stars, See The Light, Hypnotized, One Step Closer, Don't You (Forget About Me).

С вокалите в част от песните помагаше и беквокалистката Сара. По време на концерта Джим няколко пъти буквално влетяваше в публиката, чак до половината на залата, падаше на колене пред ентусиазираните си фенове и им се покланяше с любов.

Последните парчета, които българските фенове чуха на бис бяха Alive& Kicking, Let There Be Love и Ghost Dancing.