Warner пуснаха нов трейлър за дългоочакваната Mortal Kombat, в който показват режима на игра, отнасящ се за предизвикателствата, които компанията ще поднесе на геймърите под формата на "The Challenge Tower". Концепцията за такава "кула" не е нова в биткаджийските игри, но Netherrealm обещават тя да бъде уникална и пълна с интересни изпитания.

"Кулата с Предизвикателства представлява 300 мисии, в които искахме наистина да изстискаме всичко от запалените играчи. В нея ще бъдат тествани всички качества на геймърите", казва старши дизайнерът на играта Mike Birkhead.

Сред изпитанията са класическите "Test your Might" и "Test your Sight", които присъстват още в първите Mortal Kombat игри. В "Test your Might" например играчът има задачата да счупи с ръка различни видове материали с елементарната тактика на безумно натискане на един-единствен бутон. По-интересни обаче са предизвикателствата, в които играчът трябва да се бие без ръце или без глава, съобщава kaldata.bg.

Днес се появи демото на играта за Playstation 3, но само за потребители с активен Playstation Plus акаунт. Нормалните потребители ще трябва да почакат до 15 март. Цялата игра ще видим на 21 март за PS3 и Xbox 360.