Представете си, че докато играете някое MMORPG действията и взаимодействията ви с други играчи, могат да формират сюжетната линия на телевизионен сериал. Скоро няма да има нужда да си го представяте.

The Sci-Fi Channel има план за подобно шоу през 2010. За целта ТВ каналът ще работи с гейм разработчиците от Trion World Network, като ще се опитат да създадат възможно най-добрата симбиоза между телевизия и гейминг.

„Едно шоу, веднъж в седмицата далеч не е достатъчно - казват партньорите. - Феновете днес искат да минат тази граница. Например, можем да им кажем, че по едно определено време, в едно определено място в играта, те ще преживеят извънземна инвазия. От тях се иска да са там, заедно с приятелите си, в точният час и да са готови за отбрана. Какво обаче ще се случи и как ще продължи сериала зависи изцяло от тях и техните действия. А самата битка ще бъде част от вселената на предаването."

Като идея, смесицата между игра и ТВ сериал, не е нова. Първоначално от The Sci-Fi Channel смятали да осъществят симбиозата посредством Battlestar Galactica.

Този план обаче бързо бил отхвърлен, тъй като мисълта за съвсем нов, отделен свят, в който самите играчи ще решат кои ще се герои и кои злодеи, изглеждала доста по-привлекателна.

HiComm